Kryptovaluutta

Kryptovaluutta

Kryptovaluutta on sana, johon törmää usein varsinkin virtuaalimaailmassa. Sen merkitys jää kuitenkin monelle melko epämääräiseksi. Kokosimme sinulle pienen, mutta tehokkaan paketin kaikesta siitä, mitä termiä ymmärtääkseen tulee tietää. Lyhyesti ja yksinkertaisesti se voidaan määritellä digitaaliseksi valuutaksi, joka on käytössä kansainvälisesti. Tunnetuin alansa edustaja on nimeltään vuonna 2008 syntynyt bitcoin. Sillä on nykyään jo mahdollista maksaa myös monissa suomalaisissa verkkokaupoissa. Bitcoin ei kuitenkaan ole läheskään ainoa laatuaan, vaan valuuttoja on nykyään yli 5 000 erilaista.

Suosituin kryptovaluutta Suomessa

Krpytovaluutan erityisyys syntyy siitä, että mikään keskuspankki ei säätele sitä, vaan valuuttoja käyttävät ihmiset. Uusin kryptovaluutta on usein se, johon sijoittamalla on mahdollista saada suurimpia voittoja – tosin silloin suuria ovat myös riskit.

Kryptolla ei ole fyysistä olomuotoa, vaan se toimii ja on olemassa ainoastaan netissä. Yleinen kysymys kuuluu luonnollisesti: mikä on paras krypto, mitä kannattaa ostaa? Googlettamalla löydät parhaiten ajantasaiset tiedot, ja luotettavaksi havaittujen sivustojen tarjoamia tietoja kannattaa verrata keskenään.

Tunnetun ja suositun bitcoinin rinnalle nostetaan usein ethereum, ja näitä kahta pidetään usein toistensa kilpailijoina. Vertailulle ei kuitenkaan ole kovin vankkaa perustaa, sillä näiden valuuttojen teknologiat ovat hyvin erilaisia. Ethereum on hajautettu toisin kuin bitcoin.

Uusimmat valuutat

Uusimpien kryptovaluuttojen bongaaminen juuri oikeaan aikaan edellyttää alan seuraamista. Ajantasaisin tieto löytyy luonnollisesti verkosta. Uusia valuuttoja luodaan jatkuvasti. Kun uusia valuuttoja arvioidaan, niistä selvitetään muun muassa markkina-arvo, hinta, kannattajakunta sekä näiden seikkojen taustalla toimiva teknologia.

Kryptovaluutta kurssit ovat jatkuvassa liikkeessä aivan kuten perinteisemmätkin osakemarkkinat. Reaaliaikaisen tiedon tilanteesta löydät monilta verkkosivuilta. Siihen, kuinka kurssi virallisesti määritellään, ei ole selkeää vastausta, vaan kurssit ovat keskiarvo kauppapaikkojen kursseista. Sama valuutta saattaa olla listattuna jopa tuhansissa kryptovaluuttapörsseissä riippuen siitä, kuinka tunnettu ja suosittu se kyseisellä hetkellä on.